Markoolio gör officiella EM-låten 2004!
- och snart kommer en unik sång till damlandslaget!

Nu är det helt klart: det blir Markoolio som framför den officiella svenska låten i samband med fotbolls-EM i Portugal i juni. Många musikproducenter visade intresse att få framföra årets EM-låt. Till slut blev det Bonnier Amigo Music Group som fick rättigheten. "In med bollen"! heter Markoolios bidrag, som ännu inte är helt färdiginspelad.
Avsikten är att den kommer att släppas kommersiellt i samband med att den svenska EM-truppen presenteras i början av maj.

-För Bonnier Amigo Music Group är det en stor ära att få göra fotbollslandslagets EM-låt, och att det blir just Markoolio som framför den. Vid EM 2000 spelade han som bekant in en inofficiell låt, "Mera mål", säger Ludwig Werner, vd på det ansvariga skivbolaget Bonnier Amigo Music.

Svenska Fotbollförbundet är speciellt nöjda med att ha gjort klart med två fotbollslåtar i en och samma uppgörelse.

- För det första tror vi stenhårt på att EM-låten blir en hit, det vi har hört är läckert!, och Markoolio är ju en folkkär artist som tidigare figurerat i liknande sammanhang. Men för oss på Fotbollförbundet har det också varit viktigt att få möjlighet att göra en speciell låt inför den spännande sommaren med vårt Damlandslag. En sådan låt offentliggörs inom kort, säger Fotbollförbundets marknadschef Janne Larsson.

Såväl Markoolios nya låt som den ännu ej presenterade damlåten finns med på ett album, "Fotbollsfeber", som Bonnier Amigo Music presenterar i maj.
markoolio6
 
 
Archived music news »
Tell a friend