Burnout bandslam

EA, MySpace, Virgin Records och Epiphone anordnar internationell musiktävling i sökandet efter nya stjärnor. En amerikansk och en europeisk vinnare får ett demoskivkontrakt samt en låt med i ett kommande Burnout™
Stockholm den 13 februari 2007 - Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) och MySpace, världens ledande lifestyleportal, offentliggjorde idag en internationell musiktävling där man letar efter det hetaste bandet i Nordamerika och Europa i samarbete med Virgin Records och Epiphone. EA:s Burnout™ Bandslam började ta emot anmälningar i början av februari 2007* på MySpace (http://www.myspace.com/burnoutbandslam).

Burnout Bandslam erbjuder osignade band från USA och Europa en chans att få sin bästa låt uppspelad och tillgänglig för en potentiell global publik på över 80 miljoner lyssnare via MySpace användare, vilka alla kan rösta på sin favoritlåt online.

Det vinnande bandet från USA och Europa kommer att vinna ett demoskivkontrakt med Virgin Records och deras låt kommer att finnas med i ett kommande Burnout-spel. Dessutom kommer varje lands vinnande artist/band att motta en Epiphone Les Paul Custom Gitarr**.Det vinnande svenska bidraget kommer förutom att ha chansen att ta hem den internationella finalen vinna ett konsertframträdande på UNG 08-festivalen i Stockholm i augusti, där det kommer att spela inför en publik på cirka 30 000 ungdomar ***.Av de fem svenska banden som fått mest röster på MySpace kommer en jury, ledd av Niklas Frisk (Atomic Swing, A Camp), utse det svenska bidraget som tävlar i den internationella tävlingen och kämpar om ett skivkontrakt och om att få med en låt i ett kommande Burnout-spel. Med i den svenska juryn finns även videoregissören Karl Haglund som bland annat producerat videos till The Hives och Rolling Stones och Kristofer Ahlström, spelexpert på Aftonbladet och medlem av grammisjuryn.

- Många band har blivit upptäckta genom att de medverkade i ett EA-spel och nu utökar vi möjligheten för osignade artister att bli upptäckta genom Burnout Bandslam. Spelserien Burnout handlar helt och hållet om attityd och revolt och jag ser fram emot att hitta ett band som passar dessa gebit, berättar Steve Schnur, World-Wide executive of music and marketing på EA.

- MySpace är fast beslutna att ge musiker över hela världen en chans att dela med sig av sin musik och kommunicera med fans online. Det här samarbetet är en del av våra ansträngningar att skapa en plattform för kreativa och passionerade musiker så att de kan synas, höras och mötas online för att kunna ta sina karriärer ytterligare ett steg, säger Shawn Gold, SVP of Marketing, MySpace.

- EA har varit drivande när det gäller att koppla ihop musik och interaktiv underhållning och bevisat att spel är en bred plattform för att upptäcka och njuta av både etablerade och nya artister, därför är detta samarbete mellan Virgin och EA fullt logiskt. Att samarbeta med EA med denna spännande musiktävling passar Virgins önskan att förändra och utöka kontakten med talangfulla musiker och musikfans var än de befinner sig, konstaterar Jeff Kempler, EVP of Virgin Records.

- Epiphone är stolta över att få vara en del årets Burnout Bandslam och spelet Burnout™ Dominator. Musik, talang och spänning är en del av Epiphones tradition varför detta samarbete är perfekt för oss, säger Henry Juszkiewicz, Chairman och CEO Gibson Guitars, Epiphone’s parent company.

I Sverige kommer EA tillsammans med Ungdomsfestivalen UNG 08 att uppmuntra band/artister över hela landet att skicka in sina bidrag och delta i Burnout Bandslam.

- Det är oerhört inspirerande att vara en del av en global musiktävling av denna magnitud. Det är tufft att slå sig fram i dagens musikbransch och detta är en ypperlig möjlighet för svenska band och artister att sprida sin musik internationellt och dessutom få sin musik bedömd av en internationell publik, berättar Niklas Frisk, ordförande i den svenska Burnout Bandslam-juryn.

- Ung08-festivalen finns till för att kunna erbjuda unga människor olika bra saker. Därför känns det väldigt roligt och hedrande att festivalen får delta i ett sammanhang som verkligen erbjuder någonting tungt och stort för unga osignade band i Sverige och Europa. Att sitta i en jury vars ordförande är en av Sveriges bästa musiker känns nästan lika hedrande, säger Per Björklund PR- och informationsansvarig på Ung08-festivalen.

- Det här är en stor möjlighet för svenska band att få sin musik presenterad för en världsomspännande publik. Dessutom har vi en fantastisk musikscen i Sverige med massor av talang som bara väntar på att bli upptäckta, anser Andreas Larsson, marknadschef EA Sverige.

Burnout-spelen utvecklas av EA:s Criterion Games studio och är en av de mest erkända spelserierna genom alla tider. Burnout Dominator är för närvarande under utveckling och kommer att få svensk premiär under mars 2007 till PlayStation®2 och PSP® (PlayStation®Portable).

För mer information om Burnout –serien besök http://info.ea.com, eller den officiella Burnout-siten på http://burnout.ea.com eller Criterion Games på www.criteriongames.com.

För mer information om Burnout Bandslam-tävlingen se informationen nedan och gå in på http://www.myspace.com/burnoutbandslam med start i början av februari 2007, för att ta del av de officiella reglerna för tävlingen. Köp av spel är ej nödvändigt. Gäller ej där tillstånd saknas. Restriktioner för behörighet gäller. Se även: www.electronicarts.se/bandslam* Datum/tider för start av tävlingen kan variera mellan olika territorier. Vänligen gå till hemsidan (http://www.myspace.com/burnoutbandslam) och specifikt land för mer information.** Gitarrerna som erhålls som del av ett prispaket är begränsade genom respektive lands tilldelning. I händelse av att ett band med flera medlemmar vinner är det vinnande bandets ansvar att fördela priset/priserna inom gruppen.*** Electronic Arts Sverige äger rätten att ställa in det vinnande bandets konsert under UNG08-festivalen på grund av väder, sjukdom, ändrade sponsorförhållanden eller andra oförutsedda händelser där Electronic Arts Sverige inte kan påverka de omständigheter var under framträdandet ställs in.

BURNOUT BANDSLAM CONTEST – ÖVRIG INFORMATIONEA:s Burnout Bandslam Contest är den första internationella musiktävlingen och den största genom tiderna på MySpace. MySpace är en global virtuell community med över 80 miljoner användare världen över. EA:s Burnout Bandslam 2007 samarrangeras av Virgin Records och Epiphone.Första gången som EA Burnout Bandslam arrangerades var 2005 i samarbete med Gibson och Hard Rock Café. Tävlingen hade deltagare från hela Europa och The Styles från Italien vann med sin låt “Glitter Hits”, hård gitarrdriven rock, som nu kommer att finnas med i spelet Burnout Dominator.

Hur anmäler man sig och hur röstar man?

För att delta i Burnout Bandslam Contest som startar i början av februari kommer band och artister att behöva besöka MySpace hemsida (http://myspace.com/burnoutbandslam) för att skapa ett MySpace-konto, profilsida och för att ladda upp sina låtar (endast MP3-format) och medlemmar på MySpace kan börja rösta på sina favoriter samma dag. Alla medlemmar på MySpace kan rösta på de olika banden/artisterna i tävlingen oavsett var i världen man bor och omröstningen pågår fram till den 19 mars. Med början den 20 mars kommer vinnarlåten från varje land (USA och Europa) bli bedömd av en expertjury, som väger in bland annat hur många röster låten har fått på MySpace. De slutgiltiga vinnarna kommer att offentliggöras den 25 mars.

TävlingsjurynTävlingsjuryn som kommer att få den tuffa uppgiften att utse det vinnande bandet från Europa och USA kommer att bestå av medlemmar från både musik- och spelbranschen och kommer att inkludera personer från EA, Virgin Records US, Red Jumpsuit Aparatus, We Are Scientists och andra ännu inte namngivna band.Svenska tävlingsjurynDen svenska juryn kommer att ledas av Niklas Frisk från bandet Atomic Swing. Niklas har även spelat i A Camp tillsammans med Nina Person från Cardigans och har skrivit låtar till folkkära artister som Peter Jöback, Jerry Williams, Brolle Jr med flera.Med i juryn finns även:

Karl Haglund, videoregissör (The Hives, Rolling Stones, Kaiser Chiefs)

Kristofer Ahlström (spelexpert Aftonbladet, redaktionschef Pause Magazine, medlem av grammisjuryn och erfaren musikrecensent)

Gunilla Carlsson (artistansvarig UNG 08)

Hans Erkendal (manager)

Andreas Larsson (marknadschef EA Sverige)
 
Archived music news »
Tell a friend