Calaisa
 
Malmögruppen Calaisa har gjort en resa som de flesta band bara kan drömma om. När skivbolagen i Sverige visade sig kallsinniga till deras musik tog de saken i egna händer. De bokade en resa till countryns hemstad Nashville, gick upp på Mercury Nashvilles kontor, spelade ett par låtar - och fick ett skivkontrakt! Med sig hade de ett filmteam som dokumenterade hela händelsen. Nu är Calaisas tredubbelt aktuella, både med debutalbumet, dokumentärfilmen "Calaisa - Att leva sin dröm" och en Sverigeturné.

Turnéplan
11.11 Malmö, Ladyfest
28.11 Stockholm, Södra Teatern
30.11 Karlskrona, Kino
02.12 Göteborg, Pusterviksbaren
03.12 Lund, Mejeriet

Calaisa består av två syskonpar, Caisa och Lisa Troedsson och Malin och Anna Törnquist. Musikaliskt hämtar de inspiration från artister som Sheryl Crow, Dixie Chicks, Dolly Parton och Joni Mitchell. De blandar irländsk folkmusik, country och pop på ett unikt sätt, något som fick skivbolagsbossen James Stroud att signa dem på stående fot. Bandets debutalbum släpptes i Skandinavien och resten av Europa den 27 september och första singeln från plattan heter "Hey Girl".

Dokumentärfilmen "Calaisa - Att leva sin dröm" av Kristina Karlsson och Richard Lindström visas på Tempo filmfestival i Stockholm Lördag den 11 november. www.tempofestival.nu

För mer information: www.calaisa.com, www.myspace.com/calaisamusic

Biljetterna säljs lokalt.
 
Archived music news »
Tell a friend