Dark side of the moon, live med Roger Waters
 
Pink Floyds grundare och kreativa geni Roger Waters kommer till Stockholm, Globen den 27 april 2007.

Det blir en afton uppdelad i två delar med paus, där del ett innehåller både solomaterial och klassiska Pink Floyd-låtar, bland annat från albumen "The Wall", "Wish You Were Here" och "Animals". I del två framför Roger Waters klassiska albumet "Dark Side of The Moon" i sin helhet från första ton till den sista. Ett unikt tillfälle att se en av världens mest respekterade musiker på scen. Biljetterna till föreställningen släpps den 1 november.

Roger Waters bildade Pink Floyd tillsammans med Syd Barett 1966 och bandet skivdebuterade ett år senare med "The Piper at the Gates of Dawn". 1973 skrev de rockhistoria med "The Dark Side Of The Moon" som är ett av världens mest sålda album. Man har till och med kommit fram till att var 14.e amerikan under 50 år äger ett exemplar av skivan. Bandet splittrades 1983 men återförenades tillfälligt på Live 8 galan förra året.

Roger Waters släppte sitt första soloalbum, "The Pros and Cons of Hitchhiking," 1984 och han har sedan dess haft stor framgång med en mängd projekt. Senast gjorde han "Ça Ira", en opera om franska revolutionen.

I somras gjorde han ett bejublat framträdande på Roskildefestivalen i Danmark. Göteborgsposten gav spelningen betyg 4 av 5 med kommentaren "En klassisk spelning, något att minnas och vårda ömt".

För mer information: www.roger-waters.com

Biljetterna kostar 425 - 695 kr + serviceavgift och säljs via Globenarenorna,
077-131 00 00, www.globearenas.se samt Ticnet & ATG-ombud.
 
Archived music news »
Tell a friend