Eric Gadd släpper nytt album och gör fyra spelning
 
Eric Gadd, "Sveriges soulkung", är aktuell med sitt självbetitlade album som släpps den 5 april. I samband med det kommer Eric att göra fyra mindre konserter med sitt band i sköna miljöer i Västerås, Karlstad, Göteborg, Köpenhamn och Stockholm.

- "Jag är otroligt sugen på att ge mig ut på turné, även om jag stått på scen lite här och var under senaste åren så känns det oerhört spännande att ge sig ut med en ny platta.", säger Eric Gadd.

Det nya albumet "Eric Gadd" innehåller låtar som på samma gång är sparsmakade som varma, klassiska och moderna i Gadds speciella och uttrycksfulla sätt att integrera musikstilar som i det närmaste har blivit en egen genre."

Gadd slog igenom redan 1991 med fullängdaren "Do you believe in Gadd", följt av albumet "On Display" (1993) som kom att bli det första i raden av tre albumettor på den svenska försäljningslistan. Gadd turnerade med Rocktåget 1993 och släppte albumet "Floating" (1995) som ännu starkare befäste hans position. Kulmen nåddes samma år med "The Right Way", innehållande fyra tunga hitsinglar, som sålde närmare 200.000 ex.

Efter "The Right Way" kom "Spirit" 1999. Två år senare börjar Gadd för första gången göra musik tillsammans med andra artister. Det resulterar i skivan "Life Support" (2002) som snabbt sålde guld.


Turnédatum
06.4 Västerås, Prisma / ACC
07.4 Karlstad, Nöjesfabriken
08.4 Göteborg, Storan
09.4 Köpenhamn, Pumpehuset
10.4 Stockholm, Nalen


Biljetterna säljs via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se, samt hos Ticnet- och ATG-ombud.
 
Arkiverade musiknyheter »
Tipsa en vän