Zappa Plays Zappa på Hovet
 
Den 19 maj kommer turnén Zappa plays Zappa till Hovet i Stockholm. På konserten kommer Frank Zappas söner Ahmet och Dweezil att framföra musik som spänner över hela Zappas karriär.

Det står nu klart att de har med sig några av de främsta musikerna som spelat med Frank Zappa genom åren. Det handlar om Napoleon Murphy Brock, Terry Bozzio och Steve Vai.


Napoleon Murphy Brock (sång, saxofon, flöjt och dans) är en oslagbart skicklig rhythm and blues- och jazzsångare som medverkade i Zappas band under tidigt 70-tal. Han kommer att vara "leadsinger" på turnén. Rocktrummisen Terry Bozzio spelade med Zappa i unga år i mitten av 70-talet. Bozzio är en stenhård trummis med en kaxig attityd och han är en av de stora studiomusikerna i USA idag. Steve Vai kom med i Zappas band 1980 och han gjorde det möjligt för Zappa att spela musik som han aldrig tidigare kunnat framföra.

Steve Vai är ikonen framför alla i gitarristvärlden och han kan med stor humor spela i stort sett vad som helst på gitarren. Steve Vai är också en av USA:s mest anlitade transkriptörer och det var också en av anledningarna till att Zappa plockade upp honom som 18-åring. Steve Vai har efter Zappa spelat med Whitesnake, Alcatrazz, Joe Satriani, gjort soloturnéer och även varit lärare för Dweezil Zappa.

För mer information besök www.zappa.com

Övriga konserter i Norden är den 17 maj på Falkoner Teatret i Köpenhamn och den 18 maj på Sentrum Scene i Oslo.

Biljetterna till Hovet kostar 400 kr + serviceavgift och säljs via Globenarenorna 077-131 00 00, www.globearenas.se samt Ticnet och ATG-ombud.
 
Archived music news »
Tell a friend