Lars Winnerbäck skriver historia
Lasse Winnerbäck
Lasse Winnerbäck
Under Lars Winnerbäck & Hovets sommarturné kommer det efter varje konsert släppas en exklusiv livelåt för nedladdning.
Idag har Lars Winnerbäck & Hovet turnépremiär för ett utsålt Vadstena Slott (6.000 pers) och idag offentliggörs det även att publiken kan uppleva konserterna i efterhand genom att kunna köpa och ladda ner låtar från turnén. Under sommarturnén kommer en låt från var och en av de 26 konserterna att spelas in och löpande göras tillgänglig för att köpas som nedladdning (”download”) från den digitala återförsäljaren CDON.COM.

Det unika upplägg som artisten Lars Winnerbäck genomför i sommar möjliggörs till stor del av nya sätt att arbeta med musikframställning. De 26 låtar som i en jämn ström kommer att tillgängliggöras för försäljning kommer i praktiken färdas runt jorden innan de cirka en vecka senare finns tillgängliga att köpas som nedladdning.

Vid varje konserttilfälle spelas musiken in av ett avancerat inspelningssystem som reser med på hela turnén. Direkt från mixerplatsen på respektive konsertort sänds en låt via trådlöst bredband till Stockholm för så kallad ”mastring”. Från Stockholm skickas den mastrade låten till Universal Music’s digitaliseringsfabrik i Tyskland, sedan vidare till USA och England där ytterligare information, så kallad metadata, läggs på. Därifrån levereras de olika delarna, som är nödvändiga för att man skall kunna köpa den lagliga filen, till CDON.COM’s tekniska plattform i Danmark. Cirka sju dagar efter varje konsert kan sedan musiken laddas ned från CDON.COM av Lars Winnerbäck-fans runtom i Sverige. På så sätt kan musiken komma att skapas och köpas på samma ort men via mellanstopp ute i världen!

”Detta är ett nytt, spännande koncept för musikförsäljning som aldrig tidigare genomförts, och en antydan om de möjligheter som nya distributionsformer kommer att öppna för musikälskare runt om i världen i framtiden” säger Mårten Aglander, VD på Lars Winnerbäck’s skivbolag Universal Music.

På varje spelställe kommer det att delas ut konvolut där man själv kan skriva in vilka låtar man laddat hem och själv bestämma hur låtordningen ska se ut. Konvolutet kommer även att finnas på Lars Winnerbäck’s hemsida, www.winnerback.net. För mer information om turnén besök www.unitedstage.se.

Den 22 juni släpptes EPn ”Stort Liv” med Lars Winnerbäck & Hovet, EPn sålde guld samma dag som den släpptes. EPn som innehåller 4 nya spår intog direkt 1:a platsen på hitlistan för singlar.
 
Arkiverade musiknyheter »
Tipsa en vän