Di Leva: Nytt album och turné
I år fyller Di Leva 25 år som artist och under sommaren kommer han att göra ett fåtal jubileumskonserter varav den första blir på Liseberg i Göteborg på fredag (17 juni).
Fjolårsalbumet "Tiden faller" - som belönades med guldskiva i samband med förra sommarens "Kalas"-turné - var det första Di Leva släppte på över fyra år men redan i februari släpptes det engelskspråkiga albumet "Free Life" med helt nytt material på engelska men också engelskspråkiga versioner av "Vi har bara varandra" respektive "Själens krigare". Denna platta är i första hand avsedd för utlandet där den nu finns att köpa som "Downloads" på i stort sett alla legala nedladdningssajter runt om i världen.

Men nu radas jubileumspunkterna upp genom året. På onsdag (15 juni) släpps samlingen "SJÄLENS KRIGARE - SAMLADE SÅNGER 1980-2005", en dubbel-CD till enkelpris, som speglar hela karriären med även tidigare outgivet material. På fredag görs den första av jubileumskonserterna under sommaren och senare i höst släpps en gedigen 5-CD Box.

Turnéplan:
17-jun Göteborg Liseberg
02-jul Kiruna Kirunafestivalen
08-jul Sundsvall Gatufesten
09-jul Borlänge Peace & Love
30-jul Gävle Furuviksparken
05-aug Luleå Luleåkalaset
12-aug Stockholm Gröna Lund


Åren går, tiden faller möjligen, men Tomas Di Leva står kvar, mer produktiv och nödvändig än någonsin.
 
 
Archived music news »
Tell a friend