Crashdiet - turné och ny singel
 
Med sin comebackspelning på Debaser den 21 januari i år visade Crashdïet att glam och spandex är helrätt. Nu släpper Sveriges favoritsleazehårdrockare sitt andra album och ger sig samtidigt ut på turné med start i Stockholm, där de spelar på Klubben den 18 oktober.

Crashdïet bildades runt millennieskiftet men är både musikaliskt och visuellt influerade av Los Angeles hårdrocksscen från 80- och 90-talet. 2004 skrev de kontrakt med Universal Music och släppte sitt kritikerhyllade debutalbum "Rest In Sleaze". Expressen gav plattan 4 getingar med kommentaren "CRASHDÏETs debutalbum är en sylvass replik. Om sleazehårdrocken någonsin ska göra comeback är det nu och i denna grupps regi".

Spelningen på Debaser i januari var den första med nya frontmannen Olliver Twisted och gjordes som en hyllning till förre sångaren Dave Lepard. Under sommaren spelade Crashdïet bl.a. på Sweden Rock där de togs emot som gudar i klassisk rockstjärneanda. Den 28 augusti släpps singeln "In The Raw" och tredje oktober är det dags för andra fullängdaren. Nya plattans huvudproducent är Patrik Frisk och några av låtarna har bandet skrivit tillsammans med Mick Mars från Mötley Crue. Mixningen av albumet gjordes nyligen i Los Angeles och Las Vegas av Kevin Churko som har producerat, co-skrivit och mixat Ozzy Osbournes senaste skiva samt arbetat med Shania Twain, Def Leppard och Britney Spears.

Turnéplan
18.10 Stockholm, Klubben
19.10 Göteborg, Sticky Fingers
20.10 Karlstad, Nöjesfabriken
25.10 Linköping, Atmosfär
26.10 Kalmar, Palace
27.10 Västerås, Sigurdsgatan 25
10.11 Malmö, KB
Biljetter säljs lokalt.
Fler datum kommer att tillkomma.

För mer info besök: www.crashdiet.org
 
Archived music news »
Tell a friend