Måns och Josefine leder Lilla Melodifestivalen 2007
 
Det blir artisten Måns Zelmerlöw som tar plats vid Josefine Sundströms sida och leder SVTs Lilla Melodifestivalen 2007.

Den 5 oktober är det dags för den stora finalen där tio bidrag tävlar i direktsändning. Två platser i den nordiska finalen MGP Nordic i Norge i november står på spel. Det är nu klart att det är Måns Zelmerlöw som blir den andra programledaren under finalen tillsammans med Josefine Sundström.

- Det är ett drömjobb! En av mina drömmar har alltid varit att få testa på programledaryrket. När de ringde och frågade om Lilla Melodifestivalen kändes det helt rätt, att kombinera musik med att vara programledare. Det kan inte bli bättre än så, säger Måns.

Redan den 24 augusti börjar äventyret när det är premiär för Lilla Melodifestivalen Artisterna som leds av Josefine Sundström. I sex program får tittarna följa hur tio finalister väljs ut bland de 1674 bidrag som skickats in till tävlingen. De utvalda följs sedan i sina förberedelser och på Lilla Melodifestivalens artistskola där de bland annat tränar dans och sång och får träffa sina artistcoacher Shirley Clamp och E-type.
Artistcoacherna ger de unga artisterna tips och goda råd.

Måns Zelmerlöw tävlade i Melodifestivalen 2007 och är just nu aktuell med både skivsläpp och sommarturné. Han gick också direkt upp på förstaplatsen på albumlistan med sin nysläppta skiva ”Stand by for...”

Josefine Sundström är mycket glad över sin nya kollega.
- Jag har verkligen tjatat för att få med Måns ända sen jag såg honom i Melodifestivalen så jag är väldigt nöjd att få jobba med honom, säger hon.
 
Archived music news »
Tell a friend