Mogge Sseruwagi och Sanna Bråding nytt programledarpar i Idol
I höst sparkar den tredje säsongen av TV4:s succéserie Idol igång. Mogge Sseruwagi och Sanna Bråding, som båda fick sitt genombrott som tonårsparet Abby och Tanja i TV4-serien Tre Kronor, återförenas nu som de nya programledarna för Idol 2006.
- Det är både kul och smickrande att bli den första kvinnliga programledaren i Idol. Det här är en stor uppgift som känns jättespännande, jätteläskig och jättekul, säger Sanna Bråding.

Mogge Sseruwagi är förutom programledare även artist och har två Grammisnominerade skivor bakom sig. Han är bekant för många tv-tittare som programledare i TV400-programmen Lyssna och Idol Extra.

- Som artist och programledare känns Idol som en extra kul utmaning. Det är självklart också väldigt roligt att återförenas med Sanna och jag är övertygad om att vi kommer få otroligt roligt ihop, säger Mogge Sseruwagi.

Sanna Bråding är programledare i radiokanalen P3 Star och har som skådespelare medverkat i ett stort antal tv-serier och filmer genom åren. År 2004 spelade hon huvudrollen i den uppmärksammade Lukas Moodysson-filmen Ett hål i mitt hjärta, och i höst är hon förutom Idol även aktuell med filmen 7 miljonärer.

- Det har blivit en tradition att låta nya programledarstjärnor kliva in i Idol. Vi vill ge nya, starka programledare chansen att möta den riktigt stora publiken. Därför är det otroligt kul att få presentera Sanna och Mogge som nya programledare för Idol 2006. De är båda rutinerade och välmeriterade inom både tv och radio, men fortfarande unga och hungriga och en del av det Popsverige som Idol skildrar, säger TV4:s programchef Åsa Sjöberg.

Mogge och Sanna påbörjar arbetet med Idol 2006 under nästa vecka då auditionturnén för den tredje säsongen startar. På plats finns även den omtalade juryn med Peter Swartling, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Claes af Geijerstam, som är tillbaka för hitta en ny stjärna.
Under hösten avgör det svenska folket vilka som till slut gör upp om titeln Sveriges Idol 2006, och det guldkantade skivkontrakt som står på spel.

Auditionturnen besöker följande orter:

MALMÖ
Datum: Lördag 8 april
Adress: S:t Gertrud Konferens, Östergatan 9B

GÖTEBORG
Datum: Lördag 22 april
Adress: Chalmers Konferens & Restauranger, Chalmersplatsen 1

FALUN
Datum: Söndag 30 april
Adress: Folkets Hus, Myntgatan 10-14

UMEÅ
Datum: Lördag 6 maj
Adress: Nolia Konferens, Signalvägen 3
 
Archived music news »
Tell a friend