"Movie Night" på Berwaldhallen med Lisa Nilsson

Lisa Nilsson och Sveriges Radios Symfoniorkester ger tre konserter på Berwaldhallen i Stockholm i november. Anders Eljas är dirigent och Claes Johan Larsson från Sveriges Radio P4 konferencier. Temat för kvällen är "Movie Night".
Vem minns inte den fantastiska musiken från filmer som "Borta med vinden", "Bagdad Café", "Härifrån till evigheten" eller "La Strada"? Lisa Nilsson kommer, tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, att bjuda på en oförglömlig kväll fylld med filmmusik.

Lisa Nilsson har sina rötter i jazz och soul. Flera gånger har hon blivit Grammis-belönad och skivan "Himlen runt hörnet" sålde i 450 000 exemplar! Hennes senaste album "Samlade sånger 1992-03" kan ses som bokslut över en era. Men, som Lisa själv påpekar, det kommer en fortsättning!

Sveriges Radios Symfoniorkester består av ett hundratal musiker med den speciella lyhördhet som krävs för ensemblespel. Som hela Sveriges orkester kan man höra den genom de regelbundna radioutsändningarna från Berwaldhallen, som även når ca 80 miljoner lyssnare varje år i en mängd andra länder genom programutbytet inom Europeiska Radiounionen (EBU).

Anders Eljas är dirigent, kompositör och musiker. Han har orkestrerat musiken till både Chess och Kristina från Duvemåla och har framträtt med de flesta av våra mest etablerade nordiska symfoniorkestrar.

Konferencier för "Movie Night", Claes-Johan Larsson, arbetar på Sveriges Radio, främst som nöjesjournalist och programledare i P3 och P4. På 90-talet ledde han bl.a. Melodi och Eurovisionsschlagerfestivalens sändningar i Sveriges Radio.

"Movie Night" konserterna kommer att äga rum i Berwaldhallen
24 november kl. 18.00
25 november kl. 18.00
26 november kl. 18.00

Arrangemanget är ett samarbete mellan SR Berwaldhallen, SR P4 och EMA Telstar.

Biljetterna: 150 - 395 kronor.
Berwaldshallens biljettkassa, 08-784 18 00 mån-fre 12-18
www.berwaldhallen.se
BiljettDirekt Ticnet, 077-170 70 70,
www.ticnet.se
 
Archived music news »
Tell a friend