E-type ny ambassadör för Luleå

Martin ”E-type” Eriksson har utsetts till Kulturambassadör för Luleå. Han får utmärkelsen för sin positiva musik, sin starka ”output” på scenen och för sitt jordnära och trevliga sätt att vara – en förebild helt enkelt.
Martin ”E-type” Eriksson har en stark personlig anknytning till Luleå. Under sina tre första år växte han upp i Luleå. Han har under hela sitt liv tillbringat sommarmånaderna samt jularna i Antnäs, strax söder om Luleå, där han nu också bygger ett eget fritidshus.

- Jag vill gärna bjuda tillbaka på en del av det som Luleå har gett mig. Ända sedan jag var barn har jag upplevt sommarmånaderna och jularna i Luleå, säger Martin ”E-type” Eriksson.

I rollen som Kulturambassadör ingår att hålla sig ajour om det mesta som händer i Luleå och sprida en positiv bild av Luleå i övriga Sverige och världen. Det av Luleå kommun-, Luleå Tekniska Högskola- och Luleå Näringsliv samägda bolaget Luleå Näringsliv AB bidrar med kontinuerlig information om vad som händer i Luleå, och arrangerar regelbundet ambassadörsträffar i Stockholm, där de flesta Luleå-ambassadörer bor. Sedan tidigare är skådespelerskan Maud Adams, kompositören Ralph Lundsten, regissören Kjell Sundvall, sopranen Elisabeth Berg och barytonen Peter Mattei Kulturambassadörer för Luleå.

Utmärkelsen delas ut på Stora scenen under LuleKalaset, som hålls den 6:e augusti.
 
Archived music news »
Tell a friend