Lisa Miskovsky på sommarturné
Lisas 2.a album "Fallingwater" som släpptes 22 oktober 2003 har gjort ett segertåg. Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Jocke Berg (Kent) och Simon Nordberg. Det gick rakt in på topplistans 1.a plats och idag har sålt platina med över 80 000 sålda ex. Hennes låt "Lady Stardust" var den mest spelade på radio under hösten och hon har vunnit Årets Kvinnliga Artist för Rockbjörnen, P3 Guld och NRJ Radio Awards där hon även tog hem priset för Årets Låt. Hon var nominerad i inte mindre än 5 kategorier i årets Grammis (Årets Pop Kvinnliga, Artist, Album, Låt, Kompositör) och vann för Årets Kvinnliga. Jocke Berg och Simon Nordberg vann grammis för Årets Producent.

I samband med albumreleasen har Lisa skrivit en bok tillsammans med Anna Larsson som gavs ut av Bonnier-Carlsén "Hur Törs Du Lisa?" och är en ungdomsbok som inspiration för unga tjejer där Lisa berättar om sin uppväxt och sina mål.

I bagaget har hon med sig sin debutskiva som kom 2001 som gav henne 2 Rockbjörnar, en NRJ Awards och en grammisnominering. Och inte minst världshiten hon skrev med Max Martin för Backstreet Boys "The Shape of My Heart".

Inte nog med detta så följer hon Björklövens alla matcher när hon hinner och är själv en hejare på hockey, snowboard och tennis (hon tränar hockey varje onsdag i Umeå). Lisa är en stark förebild för unga tjejer i Sverige och hon bor fortfarande kvar i födelsestaden Umeå och hennes rötter är djupt rotade i Norrland.

Nu är det turné som gäller med nedan spelningar och som band har Lisa med sig några av Sveriges mesta och bästa studio/live musiker:

Jörgen Wall - trummor
Heikki Kiviaho - bas
David Nyström - keyboard
Fredrik Rönnqvist - gitarr
Eva Landqvist - gitarr/kör

18-jun Hultsfred Hultsfredsfestivalen
19-jun Jacobstad (SF)Popkalaset
23-jun Göteborg Liseberg
24-jun Nibe (DK) Nibe Festival
02-jul Skule Skule festivalen @ Höga kusten
03-jul Skellefteå Skellefteåfestivalen
07-jul Kristianstad Kristianstads dagarna
08-jul Borås Stora Torget
09-jul Sundsvall Gatufesten
10-jul Borlänge Peace and love
14-jul Karlshamn Östersjöfestivalen
20-jul Allsång på Skansen
21-jul Strömstad The cod
24-jul Kalmar Stor torget
27-jul Mariehamn (sf)Rock Off
29-jul Karlskoga Karlskoga Stranddagar
30-jul Östersund Storsjöyran
31-jul Piteå Piteå Dansar & Ler
12-aug Stockholm Skansen
20-aug Malmö Malmöfestivalen
21-aug Uppsala Fyris festivalen
Lisa-press-2003_01
 
 
Archived music news »
Tell a friend